Gabion – plot, který nemá konkurenta 


Gabion je drátěná konstrukce, složená z ocelových prutů, smontovaná do tvaru kostky nebo kvádru. Využívá se pro stavbu moderních plotů, kvalitních opěrných zdí a pro různé dekorační nebo funkční úpravy zahrad. Naše firma vyrábí až 3 typy gabionových konstrukcí – gabionové koše, gabionové ploty Premium, gabionové ploty Praktik.

Tyto konstrukce nabízejí nejen estetický vzhled, ale také skvělou odolnost vůči povětrnostním vlivům, což z nich činí ideální volbu pro všechny, kdo hledají dlouhodobé a bezúdržbové řešení pro svou zahradu či pozemek. S našimi gabiony můžete snadno vyřešit problémy s erozí, neprůhledností a zajištěním soukromí a bezpečnosti. Objevte možnosti, jak transformovat svoji zahradu na místo, které bude již od cesty působit elegantně, v souladu s přírodou a hlavně velkolepě.

Jaké gabiony vyrábíme?


oplocení z gabionových košů

Gabionové koše →

  • specifikace: nadčasový plot skládaný z gabionových košů / sítí
  • použití: vhodné jako opěrná zeď, oplocení domu, dekorační úpravy zahrady
  • montáž: snadná, možná i svépomocí (dostanete od nás montážní návod jako dárek :)
  • cena: nejlevnější typ gabionů (cena konstrukce od 700 kč / 1m2, ceny zde → )
  • životnost: více než 50 let
  • parametry: tloušťka 30 - 50 - 100 cm, výška neomezená, délka neomezená
  • materiál: Galfan (95% Zn + 5% Al) 350 g / 1 m2 , 4mm drát
  • barva konstrukce: zinek

* lze kombinovat s výdřevou (dřevěná výplň plotu), gabionovou sítí, kovovým panelem, živým plotem…

gabionové ploty Premium

Gabionové ploty Premium →

  • specifikace: luxusní oplocení domu vyrobené přesně na míru zákazníkovi bez viditelných sloupků
  • použití: vhodné jako oplocení domu, pro dekorační úpravy zahrady
  • montáž: středně náročná, možná i svépomocí (dostanete od nás montážní návod jako dárek :)
  • cena: vyšší cenová třída gabionů (cena konstrukce od 1 500 Kč / 1m2, ceny zde →)
  • životnost: více než 50 let
  • parametry: tloušťka 20 - 30 - 40 cm, výška 40 - 240 cm, délka neomezená
  • povrchová úprava: ZINEK 
  • barva konstrukce: zinek

* lze kombinovat s výdřevou, 2D plotovým panelem, kovovým panelem, živým plotem, gabionovým sloupkem a zídkou…

gabionové ploty Praktik

Gabionové ploty Praktik →

  • specifikace: moderní plot z 250 cm dlouhých panelů s viditelnými moderními sloupky
  • použití: vhodné jako oplocení domu, pro dekorační úpravy zahrad
  • montáž: snadná, možná i svépomocí (dostanete od nás montážní návod jako dárek :)
  • cena: střední cenová třída gabionů  (cena konstrukce od 1 100 Kč / 1m2, ceny zde →)
  • životnost: více než 50 let
  • parametry: tloušťka 19 cm, výška 43 - 203 cm, délka neomezená
  • povrchová úprava:  ZINEK
  • barva: zinek/antracit

* lze kombinovat s výdřevou (dřevěná výplň plotu), 2D plotovým panelem, kovovým panelem, živým plotem

3 důvody - Proč Gabiony Lemon?


Gabiony můžeme vyrobit jako souvislý plot stejné výšky a tloušťky, nebo zajímavé oplocení domu s různými výškami, tloušťkami a výplněmi. Gabionový plot lze kombinovat s různými prvky jako jsou 2D plotové panely, výdřeva – dřevo, kovové/hliníkové výplně, živý plot a mnoho dalších. Oblíbenou volbou zákazníků moderních rodinných domů je i naše jedinečná novinka – gabion v barvě antracit. Dalším plusem je, že přímo do oplocení vám zakomponujeme výřezy na elektroměr, plynoměr případně poštovní schránku nebo osvětlení. A u plotů nekončíme. Z gabionů Vám vyrobíme záhon, sezení, ohniště, altán, studnu, schody a v podstatě cokoliv co si umíte představit

gabionové oplocení
plot z gabionů a dřeva
gabionové oplocení záhrady
oplocení z gabionových košů

Gabiony, které vyrábíme splňují nejpřísnější normy kvality, díky čemuž se můžete spolehnout až na 50 letou životnost našich gabionů. Mezi nejdůležitější normy pro výrobu našich gabionů patří:

DIN EN ISO 1461 - Norma pro zinkování, která určuje požadavky na povrchovou úpravu ocelových výrobků zinkováním na ochranu před korozí. Je důležitá pro zajištění dlouhodobé životnosti gabionů.

STN EN 10244 - Normy pro dráty a sítě – určují požadavky na kvalitu a vlastnosti drátu, který se používá k výrobě gabionů.

EN 10218 - Norma, která se zabývá výrobou drátu a drátěných výrobků. Obsahuje požadavky na materiály a metody testování, které zajišťují kvalitu drátu.

STN EN 10223-8 - Norma pro dráty pro výrobu sítí, specificky pro ocelové dráty pro výrobu různých typů sítí. Obsahuje požadavky na vlastnosti a zpracování drátu.

STN EN 10204 - Norma, která definuje typy a požadavky na dokumentaci a certifikaci výrobků, včetně osvědčení o kontrole a kvalitě, což je důležité pro zajištění kvality gabionů.

STN EN 10111 - Norma pro ocelové plechy, která stanovuje technické požadavky na studeně válcované ocelové plechy a pásy, což je relevantní pro gabionové sloupky Praktik.

STN EN 10219 - Norma pro svařované ocelové profily, která stanoví požadavky na výrobu svařovaných a bezešvých ocelových profilů, které jsou použity v konstrukcích gabionu Premium.

STN EN 12981 - Norma zabývající se přípravou a testováním sítí a drátěných produktů pro různé aplikace. Obsahuje požadavky na bezpečnost výrobků.

Kromě těchto norem, naše gabiony prošly i náročnými trhacími zkouškami, díky čemuž máte jistotu že se Vám gabion při správné montáži neroztrhne ani při extrémní zátěži (důležité zejména v případě opěrných zdí). Video z trhací zkoušky zde

Více o certifikátech a kvalitě našich gabionů naleznete zde.

Jsme výrobce, což znamená, že naše ceny jsou přímé, což vám zaručuje nejnižší náklady na materiál bez přirážek od prostředníků a tím i lepší hodnotu za vaše investice. 

Co o nás říkají zákazníci? 

- Recenze jsou z oficiálních zdrojů Google a Seznam -

⭐⭐⭐⭐⭐ 4,7 Fantastické (130 recenzí) 

Maximální spokojenost. Od firmy Gabiony Lemon jsme v roce 2015 kupovali materiál na gabionovou opěrnou zeď za cca 75 000 Kč (dnes by to vyšlo jednou tak draze). Gabiony jsou i po letech jako nové, nemají žádné známky koroze ani derformace. Drží tvar, vzhled i svah. Máme z nich opravdu radost.

Děkujeme celé firmě za úžasný přístup, ochotu vše vysvětlit a poradit. Určitě Vás budeme doporučovat i nadále a přejeme p. Lemonovi ještě mnoho úspěšných let v byznysu. :) 

image J. Strakova, rok 2022, Seznam.cz

Mohu jednoznačně doporučit tuto společnost, která vyrábí a nabízí kompletní sortiment a doplňky související s gabionovým oplocením.

Od objednání až po dodání proběhla komunikace na vysoké úrovni se vstřícností a profesionálním přístupem.

Objednali jsme si a svépomocně realizovali oplocení typové řady Premium, které je ve srovnání s jinými konstrukcemi velmi pevné se stabilní konstrukcí.

image M. Kupčo, rok 2024, Google.com

 

Dejte si udělat nezávaznou nabídku

Obdržíte od nás zdarma výpočet materiálu + 3d vizualizaci projektu.

Chci nezávaznou cenovou nabídku →

 

“Proč říkám ANO pro gabion?” – recenze zákaznice Eriky


"Jsem prodejcem ve firmě LEMON trade, s.r.o. a ANO, prodávám gabionové oplocení. To však neznamená, že musím mít gabiony i ve vlastním dvoře. 😊 Já je tam ale mám a řeknu vám, proč jsem se takhle rozhodla.

Náš plot se nachází cca 1,5 m od hlavní silnice. Na plot se nám dostane vše, co se na cestě nachází: voda, sníh, kamínky, sůl… Nezbývalo nám nic jiného, než permanentně ploty ošetřovat, renovovat, což bylo časově i finančně náročné. V dnešní době, kdy mají lidé málo času věnovat se rodině, jsme chtěli volný čas využít jinak než prací kolem plotu.

Z vlastní zkušenosti mohu porovnat 4 typy oplocení:

  • Dřevěný plot: neustálé lakování, broušení, ošetřování, vyměňování prohnilých desek, hniloba, plíseň… plot naprosto nevhodný k hlavní cestě. I přes údržbu, dřevěný plot nevypadal ani zdaleka podle našich představ.
  • Betonový plot z DT tvárnic: blízko hlavní silnice s velkými otřesy od kamionů určitě ne! Po krátké době začal praskat, a tak jsme ho obložili okrasným kamenem. Okrasný kámen začal pod vlivem solení na hlavních cestách opadávat a lámat se.
  • Betonový plot: i s tímto plotem máme také své nepříjemné zkušenosti. Plot ztratil už po dvou letech svoji původní barvu, obrostl mechem a vlivem prostředí se na něm vytvořily skvrny (jako plíseň), kterých se už nikdy nezbavíte.
  • GABIONOVÝ PLOT: po našich předchozích zkušenostech jsme se rozhodli oplotit pozemek gabionovým plotem. Funkční, estetický plot, který nepotřebuje ošetřování ani žádnou údržbu. I přesto, že je pouhých 1,5 m od hlavní silnice, má i po několika letech stále stejný vzhled a tvar. Z gabionů máme ve dvoře udělanou i opěrnou zídku a vyvýšený záhon. Kladné odezvy od našich známých nás jen utvrzují v tom, že jsme učinili dobré rozhodnutí.

Většinu zákazníků odrazuje od gabionů cena. Samozřejmě, jsou trochu dražší, ale za kvalitu a životnost se přece platí. Dobrou zprávou je, že poskytujeme až 3 cenové kategorie gabionů, takže si vyberou i ti, co si nemohou dovolit utratit více než mají rozpočet. Z vlastní zkušenosti vím, že v konečném důsledku, z dlouhodobého hlediska vás gabionový plot bude stát mnohem méně než kterýkoli jiný plotový systém, jelikož jej jednou postavíte a nebudete ho muset každé 3 roky měnit, udržovat, a hlavně i díky své životnosti cca 50 let. A na ceně se dokážeme přece vždy dohodnout! 😊

prodejce Erika

08:00 – 16:00

Erika Matysová 
Objednávky a prodej

[email protected]

+420 723 090 974

 

© 2024 GabionyLemon.cz | Umisťování obsahu na jiné stránky, jeho rozšiřování tiskem a jinými médii podléhá autorským právům a je možné pouze s písemným souhlasem firmy LEMON trade s.r.o.

Vytvořilo FúúDobre

Bezpečná platba

Visa, Maestro, MasterCard, Google Trusted Store